ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
AIPOSTRAVEL

Rodokanaki 1 - Chios, Tel :+30 2271029607, Mob :+30 6945436358 , +30 6948064191

E-mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

smirni

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων ( ή ταυτοτήτων νέου τύπου), καταγραφή στις λίστες επιβατών ( check –in) και επιβίβαση στο Ε/Γ -Τ/Ρ «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ» με το οποίο θα αναχωρήσουμε προς Τσεσμέ στις 08:00. Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν.

 Περνώντας από τα Αλάτσατα, ένα αμιγώς ελληνορθόδοξο χωριό πριν το 1922 , που διατηρεί ακόμα και σήμερα την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και τα Βουρλά, μία επίσης σημαντική κοιτίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, άφιξη στη Σμύρνη μετά από περίπου 1 ώρα.

Περιήγηση στις σημαντικότερες συνοικίες και αξιοθέατα. Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα ( Ενόπη) και το Καρατάσι, φθάνουμε στην πλατεία Κονάκ, όπου θα δούμε το Ρολόι –σύμβολο της πόλης και το Κυβερνητικό Μέγαρο με τα ιωνικά στοιχεία στην πρόσοψή του, όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Κατόπιν, θα περάσουμε μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κασαμπά ( 19ος αι.), το κλασσικού ρυθμού κτήριο του Ελληνικού Κεντρικού Παρθεναγωγείου και την άλλοτε ονομαζόμενη οδό Χατζηφράγκου στην περιοχή των νοσοκομείων. Συνεχίζουμε για τον Αγγλικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αϊδινίου στην περιοχή της Πούντας ,με τα λιγοστά λεβαντίνικα σπίτια που διασώζονται ακόμα για να καταλήξουμε στην παραλία του νέου «Και», όπου θα ξεχωρίσουμε την οικία Καπετανάκη, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο , που στεγάζει ξανά, μετά από 15 χρόνια το Ελληνικό Προξενείο.

Στη συνέχεια, περίπατος στην πάλαι ποτέ συνοικία του Φραγκομαχαλά, τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη από όλες τις φράγκικες συνοικίες της Ανατολής, που κατακλείσθηκε στο 2ο μισό του 19ου αιώνα από ελληνικούς και αρμένικους πληθυσμούς. Περιήγηση στα στενά σοκάκια, όπου στέκονται ακόμα και σήμερα χαρακτηριστικά δείγματα της αστικής σμυρναίικης κατοικίας με τονισμένα τα κλασσικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική τους. Ανάμεσα στις φράγκικες εκκλησίες και τα αρχοντικά, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να συνθέσει μία εικόνα από την αίγλη και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της πόλης πριν την καταστροφή. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας κάθετα τον παράλληλο προς την προκυμαία δρόμο ( το Παραλλέλι των Σμυρνιών), θα περάσουμε μπροστά από το κλασσικού ρυθμού κτήριο της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδας (υποκατάστημα του 1919) και το παλιό τελωνείο (έργο του Άιφελ). Κατόπιν, ανηφορίζουμε από την πλατεία Κονάκ στους πρόποδες του όρους Πάγος και τους τούρκικους μαχαλάδες, διαδρομή που προσφέρει μία πανοραμική θέα της πόλης. Συνεχίζοντας προς το εσωτερικό , περνώντας από την αρχαία αγορά της Σμύρνης, φθάνουμε στον Άγιο Βουκόλο, τη μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922, αφιερωμένη στον πρώτο επίσκοπο Σμύρνης Βουκόλο. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τις τραγικές στιγμές του ελληνισμού της πόλης. Κατόπιν, ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της Σμύρνης, το Κεμέραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι από το 18ο αιώνα.

 Το απόγευμα συγκέντρωση και επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 18.30 αναχώρηση προς Χίο.

ΤIMH ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 60 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 1. Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ –Χίο.

 2. Ελληνόφωνος ξεναγός.

 3. Μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 4. Περιήγηση στην πόλη της Σμύρνης.

 5. Φόρος  λιμενικού ταμείου ISPS

6. Λιμενικός φόρος 13€ κατ’ άτομο (ανεξαρτήτως ηλικίας) του ιδιωτικού λιμανιού του Τσεσμέ.

Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Γεύματα κατά τη διάρκεια της εκδρομής σε τοπικό εστιατόριο.

 Η ΤIMH ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 55 € (Δίχως ξενάγηση).

 Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 1. Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ –Χίο.

 2. Ημερήσια μεταφορά Τσεσμέ -Σμύρνη -Τσεσμέ.

 3. Φόρος λιμενικού ταμείου ISPS.

4. Λιμενικός φόρος 13€ κατ’ άτομο (ανεξαρτήτως ηλικίας) του ιδιωτικού λιμανιού του Τσεσμέ.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Γεύματα κατά τη διάρκεια της εκδρομής σε τοπικό εστιατόριο.

 **Η εκδρομή στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 3 μηνών ή αστυνομικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες

 

smirniemp

 

 

 

 

Yalko
dentalcom
intermed
colgate
GreenDental
Ultradent
apostolides
FrezyDerm
Vitsaropoulos
DencoDental