ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Δρ. Ανδρέας Καραμούζος

Δρ. Ανδρέας Ε. Καραμούζος

 

 

 

Αγαπητές & αγαπητοί συνάδελφοι,
Το 6ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θεματικό τίτλο «Οδοντιατρικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας» θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στο φιλόξενο νησί μας, υπό την οργανωτική ευθύνη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου και την ενεργό συμμετοχή των Οδοντιατρικών Συλλόγων του Αιγαίου. Συνεπιβάτες μας σε αυτό το ταξίδι της γνώσης, θα είναι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, καθώς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα λάβει χώρα Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Συλλόγων μας.
Ως Πρόεδρος της Ο.Ε. επιθυμώ να εκφράσω τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Συνεδρίου, Πρόεδρο του Ι.Ε.ΘΕ., Καθηγητή Αθανάσιο Ε. Αθανασίου, που ανέλαβε με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη την ευθύνη κατάρτισης του επιστημονικού προγράμματος. Η πληρότητα και αρτιότητά του διασφαλίζεται από την πλούσια θεματολογία του στα πιο καίρια γνωστικά αντικείμενα της κλινικής Οδοντιατρικής και από τη συμμετοχή καταξιωμένων Καθηγητών, που με τις στοχευμένες εισηγήσεις τους θα συμβάλλουν στην παροχή επίκαιρης και συμπυκνωμένης γνώσης, καθώς και στην αποτελεσματική αξιοποίησή της στην καθημερινή κλινική πράξη, προς όφελος των ασθενών μας.
Αποτελεί εξέχουσα τιμή για το Σύλλογό μας και για την Οδοντιατρική κοινότητα στο σύνολό της, η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, εξαίρετο Χιώτη αστροφυσικό, Δρ. Σταμάτιο Κριμιζή, που θα απευθύνει την κεντρική ομιλία στην Τελετή Έναρξης.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου & Δήμο Χίου, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τους πολυάριθμους Χορηγούς μας, χωρίς την συνδρομή των οποίων θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση μίας τέτοιας εκδήλωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο 6ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο πιστεύοντας ότι πέρα από τη μεστή και τεκμηριωμένη επιστημονική ενημέρωση, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα το νησί του Όμηρου, της μαστίχας και της ναυτοσύνης. Η πλούσια ιστορία, το πλήθος των μαγευτικών τοπίων και οι κρυστάλλινες παραλίες μας, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν τη μυροβόλο Χίο μοναδικό και ξεχωριστό προορισμό! 
 
Με εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Ανδρέας Καραμούζος
Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου

 

 

 


 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ 

ATHANASIOU ATHANASIOS DSC01515

Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση έκανα δεκτή την τιμητική πρόσκληση του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου για την ανάληψη της θέσης του Επιστημονικού Υπεύθυνου του 6ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Χίο στις 5-7 Ιουλίου 2024 με συν-διοργανωτές τους αδελφοποιημένους Συλλόγους των νησιών του Αιγαίου.   
Το μέλλον της επιστήμης μας εξαρτάται από την ικανότητα μίας γενεάς να μεταβιβάσει την γνώση της στην επόμενη, η οποία θα πρέπει να μπορέσει επίσης να την διευρύνει και αναπτύξει ακόμα περισσότερο. Ο κυρίαρχος και καθοριστικός εκπαιδευτικός ρόλος των πανεπιστημίων συμπληρώνεται με την προσφορά υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένων, εξειδικευμένων, και συνεχώς ανανεωμένων προγραμμάτων συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, όπως είναι αυτό το συνέδριο. Οι εκδηλώσεις συνεχιζόμενης επιμόρφωσης συμβάλλουν στην επιστημονική εξέλιξη του οδοντιάτρου, προάγουν την ποιότητα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας, και συμβάλουν τελικά στην επιλογή περισσότερων, καλύτερων και ασφαλέστερων μεθόδων αντιμετώπισης του ασθενή.
Η παρουσία διακεκριμένων ομιλητών και η παρουσίαση εκ μέρους τους των πλέον  συγχρόνων απόψεων σχετικά με τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα και ειδικότητες της Οδοντιατρικής καθιστούν το συνέδριό μας μία σημαντική συνεισφορά στην συνεχιζόμενη επιμόρφωση του κλάδου μας. Επιπλέον του κατευθυνόμενου προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προτάσεων για ελεύθερες και επιτοίχιες ανακοινώσεις από συναδέλφους ή φοιτητές εμπλουτίζοντας έτσι το περιεχόμενο της εκδήλωσης. 
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον φιλοπρόοδο Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης με τις μεγάλες διοικητικές, οργανωτικές και οικονομικές προκλήσεις ώστε να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική αυτή εκδήλωση.  
Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου
Επιστημονικός Υπεύθυνος του 6ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου

 

intermed
Ultradent
apostolides
GreenDental
Yalko
dentalcom
Vitsaropoulos
colgate
DencoDental
FrezyDerm